Till startsidan Till infosidan Till produktsidan Till receptsidan Till kontaktsidan
Här har vi samlat några recept som alla har den gemensamma nämnaren att de i någon form innehåller honung. Recepten är hämtade från arla.se så klicka dig gärna vidare dit för fler smarriga honungsrecept. Låt dig insprireras!
 
 
Rosemarinkotletter med honungs- och currykräm
Ingredienser
4 port
4 fläskkotletter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
1 msk smör-&rapsolja
Klyftpotatis:
1 kg potatis
1 tsk salt
1 msk smör-&rapsolja
Honungs- och currykräm:
250 g Kesella lätt
2 tsk flytande honung
1-2 tsk röd currypasta

Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Snitta fettkanten på kotletterna. Krydda kotletterna med salt och peppar. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör-&rapsolja, börja med sidan med rosmarinkvisten. Stek kotletterna 4-5 min per sida och låt rosmarinen ligga kvar på köttet under hela stekningen. Blanda ingredienserna till currykrämen. Skär bort fettkanten från de nystekta kotletterna. Servera med currykräm, klyftpotatis och sallad.
 
   
 
   
Yoghurt med jordgubbar och honung
Ingredienser
4 port
1 liter jordgubbar
4 dl Arlaköket medelhavsinspirerad matyoghurt
1 dl flytande honung
4 msk rostade pinjekärnor

Gör så här
Dela jordgubbarna i halvor. Häll upp matyoghurt i skålar. Lägg i jordgubbar och strö över pinjekärnor. Ringla över honung.
 
   
 
   
Snabbgravad honungslax med persikosås
Ingredienser
4 port
4 fjärilskotletter av lax, 800 g
2 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Persikosås:
1 persika eller nektarin
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
1 – 2 tsk finhackad röd chili
1/2 msk flytande honung
2 krm salt

Gör så här
Gnid in laxen med honung, salt och peppar. Låt stå i kylen ca 1 ½ tim. Torka av laxen och grilla den över glöd ca 2 min på varje sida. Dela, kärna ur och tärna persikan. Blanda alla ingredienser till såsen. Servera till laxen med sallad och ugnsbakad färskpotatis med sesamfrö.

 
 
 
 
© Aronssons bigård 2007 | mail: info@aronssonsbigard.se | tel: 070-768 65 54